värikkään taiteilijan päiväkirja
Blossom of Love

Blossom of Love

Taruolentojako?

Taruolentojako?

Still Loving You

Still Loving You

Midnight Mover

Midnight Mover

värikkään taiteilijan päiväkirja

Tilaa Amalian blogi rss-syötteenä
TILAA RSS

Mikä on RSS-syöte?

BLOGIT

8.8.2015

29.7.2015

6.4.2015

23.3.2015

8.12.2014

3.12.2014

13.5.2014

25.3.2014

7.10.2013

14.4.2013

15.3.2013

28.2.2013

12.2.2013

19.4.2012

4.12.2011

11.10.2011

11.5.2011

15.4.2011

12.4.2011

8.2.2011

11.1.2011

BLOGIARKISTO

Blogit 2010

8.8.2015 Lauantai

Potentiaalinen pomminrakentaja

Doom chainsaw

Mitä tehdä kun uutiset kiukuttaa, suorastaan raivostuttaa? Ensin tekee mieli huutaa solvauksia ilmaan, sitten tarttua näppäimistöön kaksin käsin ja alkaa naputtaa raivokkain painalluksin omia argumentteja kommenttiboksiin. Seuraavassa vaiheessa näkee itsensä Doomin pääsankarina moottorisahan kanssa ja kun sekin visio kutistuu todellisuuden edessä alkaa kehitellä mielessään pommia. Sitten onkin aika vetää syvään henkeä ja lausua päälle kolme Om- mantraa. Itse tulin nyt siihen tulokseen, että tämä saa riittää. Lopetin digihesarini tilauksen ja alan totaaliseen uutispaastoon hetkeksi. Miksi pitäisi seurata uutisia päivästä toiseen? Uutisia jotka raivostuttavat ja turhauttavat. Uutisia, jotka itkettävät ja tekevät päivästä huonomman kuin se olisi ilman vuodesta toiseen samana pysyviä uutisaiheita. Negatiivinen uutisvyöry lamaannuttaa, ainakin mut. Se ei todellakaan ruoki mitään konkreettisen tekemisen siementä, vaan saa olon tuntumaan siltä, ettei millään omilla tekemisillä ole mitään merkitystä, joka on ihan väärä ja valheellinen signaali.

Harriet Haataja tutkii- dekkareita on ladattu kiitettävään tahtiin sivuiltani. Kiitos! Kansalainen X ja Verisynti kirjoista on tullut paljon hyvää palautetta lukijoilta ja muutama ei-niin-kannustavakin kommentti on vastaanotettu. Kiitos kaikista palautteista ja sähköposteista!!

Muutto

Kuun lopussa on edessä taas muutto. Seikkailu Napapiirillä on ohitse, mutta Rovaniemelle jää palanen sydäntäni. Ihana pohjoinen kaupunki, puhumattakaan luonnosta sen ympärillä.

Rovaniemi Rovaniemi Rovaniemi Rovaniemi

Joogassa olen tullut jonkinlaiseen tienristeykseen, jossa olen alkanut miettiä pitäisikö monista palasista koostuva harjoitus muuntaa yhden suunnan seuraamiseksi. Jotenkin olo on sellainen, että kehitys on pysähtynyt.

Rantajoogaa

Vapaus on mulle tärkeä sana. Vapaus tehdä omanlaista harjoitusta on ollut jonkinlainen johtotähti mun yli 20 vuotta jatkuneessa joogaamisessani. Mutta ehkäpä nyt on aika romuttaa sekin käsitys. Aloittaa nöyrästi ihan alusta, kuten muutama muukin asia elämässäni juuri nyt :)

Aurinkoista elokuuta,
Amalia

- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti


29.7.2015 Keskiviikko

Verisynti

Verisynti

Toinen kirjani on valmis. Harriet Haataja tutkii osa II, Verisynti, on ladattavissa vapaasti
TÄSTÄ LINKISTÄ (PDF).
Tässä kirjassa rovaniemeläinen rikospoliisi Haataja tutkii veriseen kulttiin liittyviä murhia Tampereella ja Rovaniemellä. Vannoutunut joogaaja ja metallimusiikkifani Harriet joutuu jutun pyörteissä miettimään todellisuuden ja tarun rajaa, jopa omat moraalikäsitykset päätyvät puntariin ennen kuin tapaus Verisynti on selvitetty. Mukavia lukuhetkiä!

Me olemme Tilda-Liisan kanssa viettäneet kesää Tampereella. Täällä kevät oli huomattavasti pidemmällä tullessamme kuin Rovaniemellä. Veeti-koira ehti kerätä kolme punkkia itseensä alkukesästä muutaman viikon aikana. Niitä on sitten lievän kauhun vallassa irroteltu, mutta tähän asti onnistuneesti kuitenkin. Me ihmisasukit olemme ainakin toistaiseksi punkin puremilta välttyneet. Noita pikkupirulaisia taitaa olla ruohikoissa ja pusikoissa vaanimassa tavallista enemmän. Huomattavasti pahempi riesa kuin sudet... miettii susifani puunhalaaja.

Tiltsu

Joogaa pyrin tekemään päivittäin 30-60 minuuttia, yleensä Tiltsun kanssa ja joskus onnekkaasti yksin. Ennen Tiltsun syntymää joogasin 1h 30 min päivittäin ja ihanteellisina aikoina puoli neljä aamuyöstä ennen koiralenkkiä ja vuohitalliin menoa. Voi kuinka onkaan ikävä kuttuja. Martalla, Hempalla, Mallalla ja Orvokilla on erityinen lokero sydämessä ikuisesti. Mikään ei voita vuohenmaitokahvia, ei pääse edes lähelle parhainkaan yritys. Mutta nämä ovat muistoja Hauralan ajalta, jolloin Sarvelan vuohitalli oli olemassa ja omasta puutarhasta sai yli kymmenen omenapuun sadon syksyisin, puhumattakaan kesäisistä raparpereista... ¤%&/()=?"!#-hometalo!! Hometalo-helvetin läpikäyneet tietävät millaisia terveydellisiä ja taloudellisia jälkiä tämä kokemus jättää puhumattakaan surusta.

Juhannuksena Pallaksella 2015

Juhannuksena Pallastunturilla

Taulujen maalaaminen on ollut vähän jäähyllä, vaikka ideoita olisi ja oikeastaan kaipuu sutien pariinkin kova. Ensin tulee jokin ajatus ja sitten sen ajatuksen väri. Niin se mulla aina menee. Kaikilla asioilla, äänillä ja tunteilla on oma värinsä. Mutta tyttären kanssa tulee piirreltyä päivittäin. Tiltsu vaatii kyniä ja paperia itselleen heti aamupalan jälkeen. Ensin piirrellään ja pottaillaan ja sitten tehdään joogaa. Sen takia Tiltsu syökin aamupalansa yksin, mä tyydyn vain kahvi- ja teekuppiin lukuisien vesilasillisten kera. Mä syön vasta puolilta päivin ensimmäisen kerran. Tämä ei ole ravitsemussuositusten mukaista, mutta sopii mulle täydellisesti. Olen yrittänyt kaikenlaisia aamiaisia monen vuoden aikana, mutta mikään ei ole kolahtanut ja vakuuttanut mua paremmuudellaan verrattuna tähän mun systeemiin. Tietenkin tämä myöhäisaamiaisrutiini liittyy mun joogarytmiini, joten se on vaihdellut vuosien varrella. Silloin kun heräsin 03:15 söin aamiaista ennen kymmentä aamulla. Mutta Sat Nam! Kukin tavallaan. Snatam Kaurin Anand-biisi on ollut taas ahkerassa kuuntelussa. Pikkuneiti tykkää kuunnella Raimond Lapin taaperomusiikkia ja Fröbeleitä, mutta ihan mikä tahansa rytmikäs musiikki saa tytön tanssimaan. Mä olen kuuleman mukaan tienannut karkkipusseja huoltiksilla Lapin matkoilla tanssimalla jukeboxin tahtiin pikkutyttönä :-)

Anonymous

Voihan hallitus! Ei voi oikein muuta sanoa tai kirjoittaa, mutta ajatella voi. Onkohan tässä maassa nähty ennen tällaista joukkoa kyvytöntä takinkääntäjäsakkia? Onko tarkoituksena johtaa ne vähätkin rahavirrat muutamalle riistäjärikkaalle ja tehdä lopusta kansasta orjaluokkaa. Luulisi hillityssä Suomessakin jo lehmänhermot hellittävän ja kapinamielialan nostavan päätään. Kaduille kansa ennen kuin on liian myöhäistä. Let's Thrash! Saippuakuplat ovat kivoja ja kauniita, mutta nyt niin trendikkäät ihmiskuplat egoistisia ansoja. Molemmat kuitenkin yhtä särkyviä. Mitä jää jäljelle kun kuplasi puhkeaa ja todellisuus työntää limaisen kärsänsä rikkoutuneen kuplasi sisään? Jäljelle jäävät sinä ja raaka todellisuus. Joku tarvitsee kymmeniä tunteja terapiaa ja lohdutusta kokemuksen jälkeen, toinen selviää hengittämällä syvään ja hartaasti, mutta kolmas ei pysty enää jatkamaan matkaansa ilman kuplaansa. Tästähän saisi uuden kesäleikin mökkipihalle kehiteltyä. Puhallellaan ilmaan tuulenvietäviksi värikoodattuja vasemmistokuplia, fitnesskuplia, oikeistokuplia, homokuplia, joogakuplia ja ihan mitä vain kuplia ja kuplaryhmiä. Se kupla-aate voittaa, joka selviytyy tuulen riepoteltavana pisimmälle ja oikeaan valittuun suuntaan. Haa :-)

Rakkautta ja Valoa kaikille kupliin katsomatta,

Amalia/ Ras Anand Kaur

Amalia/ Ras Anand Kaur

- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti


6.4.2015 Maanantai

Rovaniemi Rock's!

Amalia

Oli pimeä ja loskainen marraskuun loppupuoli kun muutimme tänne Rovaniemelle tyttären kanssa. Asunto oli ihana ja sijainti meille loistava, koska oli ihan keskustassa. Me olemme autottomia, joten lyhyt harppaus kaikkiin palveluihin oli iso plussa. Se mikä mut ensin säikäytti pahanpäiväisesti oli tuntemattomat ihmiset, jotka pysähtyivät jutustelemaan hymy korvissa. Kun on tottunut Pirkanmaan "hymy pyllyyn" meininkiin ja siihen, että tuntemattomat pysäyttelijät ja jutulle pyrkivät on syytä väistää ja kaukaa, aiheutti tämä aluksi noloja tilanteita. Näytin varmaankin kuin moottorisahamurhaajaan törmänneeltä tilanteissa, joissa en päässyt kurvaamaan vaunuineni karkuun. Vähän aikaa kului näin ja sitten rohkaistuin päästämään sisäisen aurinkoni irti. Hymy korvissa päivästä toiseen :) Viime viikolla sattui sitten jotakin hassua... Hesarinkin haastattelema Rovaniemen kuuluisa sikhimies pysäytti meidät tyttären kanssa Revontulen S-Marketissa ja kysyi mikä on hymyni salaisuus kun on kuulemma harvinaista nähtävää yrmyjen ihmisten joukossa. Hieraisin korviani. Katselin ympärilleni todeten, että aika samalta näytti kuin Pirkanmaallakin. Oliko tuolloin joulun alla enemmän hyvää tahtoa ilmassa, vai olinko törmännyt juuri muutettuani Lapin tonttuihin ja maahisiin, jotka toivottivat etelän karkurit tervetulleiksi. Tätä voi jäädä pohtimaan, mutta hymyä en suostu enää naamaltani riisumaan!

Tiltsu

Tiltsu

Aamut ovat meillä leppoisia, koska Tiltsukin tykkää nousta hitaasti venytellen ja peukkua lussuttaen. Tiltsun aamupalan jälkeen tehdään joogaa ja mä syön vasta sitten aamupalan ison kahvimukin kanssa. Mä rakastan joogaa. Mun ja joogan yhteinen tie on kestänyt nyt jo yli 20 vuotta, milloin tiiviimpänä ja milloin löyhempänä, mutta ikuisesti yhdessä. Mun harjoitus on palapeli hatha-, ashtanga- ja kundaliinijoogasta. Tein joogaa tiiviisti raskausaikana, kunnes lapsivedet menivät viikolla 26. Sitten jouduin lepoon loppuraskauden ajaksi. Olin synnytyksen jälkeen paremmassa kunnossa nyt 42-vuotiaana kuin olin aikaisemmissa synnytyksissä ollut alle 20- vuotiaana. Kiitän siitä joogaa!

Amalia - Children of the Moon

Amalia - Children of the Moon

Naputtelu on taas alkanut. Seuraava Harriet tutkii-juttu on jo aikas pitkällä. Se kulkee työnimellä Verisynti ja vie mukanaan syvälle pimeyteen, jossa Harriet joutuu miettimään mikä on totta ja mikä tarua. Sain kivaa postia, jossa sanottiin, että Kansalainen x olis hyvä leffa. Vahvoista henkilöhahmoista olen saanut myös hyvää palautetta. Kiitos. Kirjan, storyn, jutun (miten sitä nyt kutsuis...) lyhyydestä on tullut sanomista. Olen sen asian kanssa ihan kujalla! Pelkään olevani tylsä ja puuduttava, jos en kiidä tapahtumasta toiseen pikajunan lailla. Tarvisin tässä jonkun mentorin, gurun itselleni avuksi. Mutta toisaalta, ehkäpä tällaisille pikapurtaville, lounastauon piristeillekin löytyy tilaa virtuaalikirjojen joukossa.

Värikylläistä kevättä ja linnunlaulua sydämiin,
Amalia

ps. Android-laitteille sekä iPad/ iPhone laitteille, joihin on asennettu Google Play-sovellus, Kansalainen X on nyt ladattavissa Google play kirjakaupasta ilmaiseksi TÄÄLTÄ

Lataa Kansalainen X Google playstä ilmaiseksi


- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti


23.3.2015 Maanantai

"Wave of Spring"

Aurinko paistaa kirkkaasti ja ilmassa on rutkasti kevättä. Täällä Rovaniemelläkin on ollut monia lämpöisiä plus-asteisia päiviä. Mutta vielä riittää lunta kaupungin katukuvassa ja metsien hiihtoladuilla.

Minä & Tiltsu

Minä & Tiltsu

Tilda-Liisa on oppinut puhumalla ilmaisemaan itseään ja sanavarasto onkin jo varsin laaja. Temperamenttia reilu puolitoistavuotiaalla tytöllä riittää ja sen sai huomata myös neuvolalääkäri, joka totesikin, että pitkää pinnaa tarvitaan. Onneksi äidin pinna on palautunut normaalille tasolleen sitten viime syksyn, jolloin pinna ja kaikki proput paloivat kerralla kaikkeen. Oli muutamassa vuodessa kertynyt melkoinen kasa sontaa lapioitavaksi. Lappiin muutto on siis osoittautunut erittäin hyväksi siirroksi, puhumattakaan siitä, että täällä on ihanaa!

Luin Hesarista Saska Saarikosken kolumnia, jossa sanoma oli äänestää jonkin asian puolesta, eikä vastaan tulevissa vaaleissa. Se ajatus kilahti suoraan sydämeen. Itsellä on ollut taipumusta taistella tuulimyllyjä vastaan, velloa itsesäälin ja anarkismin ristiaallokossa. Pienen tytön äitinä on luonnollista kantaa huolta monenlaisista asioista keskosvauvojen hoidon priorisoinnista globaaliin lämpenemiseen ja nimi löytyykin niin Amnestyn kuin Greenpeacenkin listoilta. Mutta oma ajatusmaailmansa tulisi pitää positiivisena ja katsoa mielipiteitään ja valintojaan sen kautta.

Olen ottanut Tiltsun mukaan joka aamuisiin joogahetkiin ja tyttö taitaakin jo monta asanaa. Painotkin tuli hankittua ja nyt niissä on rautaa 7,5kg per käsipaino. Jos vaikka hauikset hankkisi kesäksi, haa. Joogatuokiota meillä siivittää Snatam Kaurin ja Simritin musiikki. Painoja nostellaan joko metallimusiikin tai Anastacian kannustuksella. Mutta taitaa pikkutytön lempimusiikki silti olla vielä vanha kunnon Fröbelin Palikat.

Wave of Spring

Wave of Spring

Maalasin täydenkuun aikaan taulun. Vuoden verran on ehtinyt aikaa vierähtää edellisestä maalaustuokiosta ja tämä oli ensimmäinen tauluni näissä pohjoisissa maisemissa. Taulun nimi on "Wave of Spring". Oli ihanaa maalata ja pikkuneitikin pääsi sotkemaan itseään akryylimaalein.

Kansalainen X

Uunituore esikoiskirjani Kansalainen X

Sain päätökseen myös pitempiaikaisen projektin. Olen kirjoittanut kirjaa kaikessa hiljaisuudessa ja ammentanut siihenkin ideat ja tunnelmat täältä Rovaniemeltä. Ajatuksena on kirjoittaa useampi kirja samaan Harriet Haataja tutkii- sarjaan. Kirja kertoo Rovaniemellä tapahtuvasta murhasarjasta. Kirjan kirjoittaminen oli antoisa, mutta samalla haastava projekti kun se piti hoitaa taaperonhoidon rinnalla, joka on päätyöni nyt :-) Alla olevasta linkistä pääset lukemaan/ lataamaan kirjan Kansalainen X vapaasti.

Lataa tästä Kansalainen X vapaasti luettavaksi PDF-muodossa.

Kirjan täydellinen URL: http://www.art-amalia.com/kirjat_files/kansalainen_x.pdf

Android-laitteille sekä iPad/ iPhone laitteille, joihin on asennettu Google Play-sovellus, Kansalainen X on ladattavissa Google play kirjakaupasta ilmaiseksi TÄÄLTÄ

Lataa Kansalainen X Google playstä ilmaiseksi

Valoa ja voimia kevääseen kaikille!!
Rakkaudella Amalia


- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti


8.12.2014 Maanantai

Kiitos H&M punaisesta väristä!

Punaista

Punaista

Punainen väri lämmittäköön purevilla pakkasilla ja juurruttakoon jalat tukevasti maankamaralle. Jaloillani kun on taipumus irtoilla maanpinnasta ja alkaa leijua. Viis siitä, että pää on pilvissä jos edes varpaat koskettavat maata!


- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti


3.12.2014 Keskiviikko

Napapiirin tytöt ja kaksi vanhaa herraa

Tilda-Liisa taaperotyttö, minä, Veeti-koira ja Hotti-katti olemme muuttaneet Rovaniemelle muutama päivä sitten. Muuttomatka Lempäälästä Rovaniemelle urhoollisella Voyagerilla ja perävaunulla oli hurja seikkailu, joka onneksi päättyi hyvin. Ajaminen yön ylitse mahdollisimman huonossa ajokelissä tientukkona oli pelottavaa, mutta rekka-autoilijoita on kiittäminen turvallisista ohittamisista valo&äänimerkein höystettynä.

I want to believe

Amalia - I want to believe

"Joskus on mentävä kauas nähdäkseen lähelle." Me emme lähteneet 750km:n päähän kotikulmilta etsimään onnea vaan rauhaa. Joskus sellaisissa prosesseissa onni sitten syntyy sivutuotteena. Vuosia kestänyt pimeä jakso on kuin kauhuelokuvasta, ei puutu kuolemaa, verta, tuskaa ja huutoa. Mutta ne ovat aitoja, eivät stuntteja tai trikkejä. Suomi on lapsi- ja perhekielteinen kylmä maa, jossa rahalla on uskomaton jumalasema. Rahalla, statuksella ja tittelillä. Naisia nousee johtoasemiin kasvattamalla munat itselleen, jolloin heistä tulee hyväveliorganisaation kiintiöjäseniä, joilla ei enää heru ajatustakaan hyväsiskojärjestölle, joka työnsi heidät uraputkeen. Oman henkilökohtaisen elämäntuskan lisäksi koko yhteiskunta suututtaa. Tämä yhteiskuntajärjestelmä on tullut tiensä päähän, kuten rahajärjestelmäkin. Tarvittaisiin kapinaliike! Olen valmis antamaan oman osaamiseni atk-suunnittelijana ja kuvataiteilijana kapinaliikkeen käyttöön, jos sellainen jonakin päivänä syntyy.

Tämä blogi muuntaa nyt muotonsa, uudistuu ja kuoppaa vanhan. Tästä blogista tulee Kiitos-blogi. En aio palata vanhoihin asioihin ja kauhuihin. Ehkäpä nekin sitten pikkuhiljaa päästävät raastavat kyntensä irti minusta.

Tänään olen kiitollinen siitä, että olemme hengissä. Kun aamulla heräsin ja avasin silmäni, ensimmäinen ajatukseni oli, että on ihanaa olla elossa. Vielä on aikaa! Toivottavasti Lappi sulkee meidät pehmeään syliinsä ja tuudittaa hellään hämäränhyssyyn toviksi toipumaan.

Parvekenäkymä Rovaniemen keskustaan

Parvekenäkymä Rovaniemen keskustaan

Asumme ihan keskustassa kolmannessa kerroksessa. Näkymä parvekkeelta on ihanan vastakohtainen. Kaupunki taloineen ja valoineen ja taustalla siintävät vaarat piirtäen ääriviivansa taivaaseen. Kaupungilla kävellessä ei tiedä missä on, sillä kielten sekametelisoppa on melkoinen.

Tavarat alkaa pikku hiljaa asettua paikoilleen. Tilda-Liisa työnjohtajana

Tavarat alkaa pikku hiljaa asettua paikoilleen. Tilda-Liisa työnjohtajana

Buddha valvoo keittiössä

Buddha valvoo keittiössä

"Art is Life and Life is an Adventure"
Amalia


- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti

13.5.2014 Tiistai

Strawberry Bliss

Strawberry Bliss

Amalia - Strawberry Bliss

Sain vihdoinkin maalattua uuden taulun liki vuoden tauon jälkeen. Taulussa seikkailee mansikkapipoinen vauvamme Tilda-Liisa. Ah, vielä virallisesti vauvojen kirjoissa, kohta jo taapero. Taulun maalaamiseen olikin jo kova palo ja Tiltsu katseli vieressä innoissaan. Tuossa vieressä lattialla nuppu ja isosiskonsa nyt konttaavat hurjaa vauhtia. Tiltsu 10kk ja Tantsu 23 v.

Strawberry Bliss

Tiltsu & Tantsu

Kundaliinijooga on alkanut vallata aikaa yhä enemmän päivittäisestä joogatuokiosta. Mantrat soivat päässä ruokaa laittaessakin. Jonkun verran iloisemmaksi ja valoisammaksi on maailma alkanut silmissäni jo muuttua niin, että ovat harjoitukset sitten varmaankin alkaneet kantaa hedelmää pikkuhiljaa. Meillä oli raivokas kevätflunssa kaikilla kolmella, vauvalla oli yli 40 asteen kuume ja tauti on alkanut hellittää vasta nyt kolmisen viikkoa riehuttuaan. Nyt tankataankin sitten vitamiinejä ja aurinkoa lisäbuustin toivossa. Aamuiset Sadhanat on tarkoitus alkaa pitää taas 03:30-06:30. Vauvan syntymän jälkeen on ollut niissäkin taukoa, mutta nyt ajatus taas houkuttaa. Raskausaikana meditaatio oli helpointa mulle mitä koskaan aikaisemmin. Sisäänpäin kääntyminen oli jotenkin luontevaa ja ihanaakin, yhteinen hetki oman sisimmän ja pikkusammakon kanssa. Snatam Kaurin musiikin vauva tunnistikin ihan pikkuisena. Koskakohan pikkuisen voi ottaa mukaan aamuisiin meditaatiohetkiin...

Kundaliini

Kohta me jäämme vauvelin kanssa kaksistaan, kun mies suuntaa kesäajaksi töihin. Meillä onkin valtava lista tekemistä edessä...lukematon määrä katsomattomia lastenohjelmia tuijoteltavaksi, tutkimattomia kävelyreittejä vaunuiltavaksi, valkoisia canvaspohjia värikyllästettäväksi ja paljon uutta musiikkia tanssittavaksi, vaikka tuleehan meidän kyllä vähän ikäväkin isiä. Se on varmaa!

Gratitude diary. Löysin ohjelman omppuni syövereistä ja se muistutti taas tästä tärkeästä asiasta. Aloin pitää taas kiitollisuus päiväkirjaani. Tässä välillä tuntui, ettei siihen olisi mitään säädyllistä laitettavaa, ilman sensuuria raapustettavaa, mutta sehän oli tietenkin vain harhaa. Jos löytää edes yhden asian mistä voi kiittää, se kannattaa tehdä, sillä seuraavana päivänä niitä voi sitten ollakin jo kaksi ja sitä rataa. Jonkinlainen Universumin kertautumislaki sekin on. Siispä Kiitos perheestä ja ihmisistä, jotka tuovat hymyn huulille pelkällä olemassaolollaan. Kiitos kevään vihreästä ja sitruunaperhosista. Kiitos tuoreesta basilikasta ja punaposkisista tomaateista. Kiitos.


- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti

25.3.2014 Tiistai

Seitsemänpäisen lohikäärmeen taltutus

Raging Weather

Amalia - Raging Weather

Nyt viimein olen keksinyt sen, mikä on elämäni suurin haaste. Se on sisäisen tulta syöksevän lohikäärmeen taltutus. Voi olla, ettei tähän missioon riitä yksi tai kaksikaan ihmiselämää. Ajattelin jo pitkään joogaa ja meditaatiota harrastaneena, ettei tämä lohikäärme olisi kovinkaan pelottava tai suuri otus enää, mutta väärä arvaus. Kun näen mielestäni oikaisua vaativaa vääryyttä jossakin, kaukana tai lähellä, itselle tai muille, tämä lohikäärme pääsee vapaaksi ja syöksee tulta ja tulikiviä tuhoten siiveniskuillaan kaiken mihin osuu. Siinä ei säästy sivulliset, eikä satunnaiset tielle osujat. Tiedostan kyllä, ettei tämä ole Dalai Laman tai Äiti Teresan tie, vaan Anakin Skywalkerin tie. Tällä mentaliteetillä eivät vuosisatoja jatkuneet sodat ja kaunat lopu. Kun lohikäärme on tuhotyönsä tehnyt ja seitsemän päätä on vihdoin hakattu irti, jäljelle jäävät vain katkaistut ällöttävät lonkerot ja savuavat rauniot. Itse huomaa ihmisenä taas pienentyneensä.

Drink with Me

Amalia - Drink with Me

"Se joka antaa vihalle vallan, on yhtä typerä kuin se, joka juo myrkkypikarin ja toivoo jonkun vierestään kuolevan."

Taruolentojako

Yllä äänestyksen voittanut "Taruolentojako"-maalaus.

"Hienoin taulu"-äänestys oli menestys. Paljon tuli ääniä eri tauluille mukanaan mielenkiintoisia ja ihania kommentteja. "Awakening"-taulu lähti arvonnan jälkeen uuteen kotiin ja monia paketteja 10-vuotis juhlakorttisarjoja myöskin lähetettiin ympäri Suomea. Kiitos kaikille osallistuneille. You Rock's!!

Eka kerta omin jaloin

Eka kerta omin jaloin

Tontin myyntiä ja kaikenlaista muuta mullistavaa on meneillään. Siinä sivussa pikkuneiti Tilda-Liisa kasvaa ja kehittyy. Pikkuruinen nousi tänään itse ensimmäisen kerran seisomaan, ihan itse leikkikehässään 8,5 kk ikäisenä. Ei keskosuus taida neidin vauhtia olla paljonkaan hidastanut. Vauvan kasvisruokakirjoja on tavattu tiuhaan, mutta eniten neitiä taitavat kiinnostaa isin ja äidin lautaselta saadut maistipalat.

"Maastomansikka"-taulusarja on mieleen jo maalattu. Pääosassa siinä seikkailee tietenkin mansikkapipoinen vaavimme :-) Se koska löytyy sellainen aikasiivu, jolloin idean ehtii toteuttaa onkin sitten toinen juttu.

Kuu ja Aurinko

Amalia - Kuu ja Aurinko

"Jos haluat onnellisuutta niin valmistaudu myöskin suruun, koska maailmaa hallitsee tasapaino, kuin yön ja päivän vaihtelu."
(Yogi Bhajan)

"Sillä on oikeus arvostella, kenellä on sydäntä auttaa."
(Abraham Lincoln)

Ps. Tiedetään, olen kävelevä fraasikirja, mutta kaksi rakasta ihmistä on sairaalassa ja olen ottanut tavaksi lähettää aamukahvin aikana jotakin piristävää, viisasta ja empaattista ajateltavaa heille luettavaksi. 


- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti

7.10.2013 Maanantai

"Uuden edessä"

auringonkukka

Kukka aurinkoinen

Nöyränä. Polvillaan. Ajatukset kaksijakoisia. Mielialat vuoristorataa. Tänään on pilvinen ja kolea sää ulkona. Ikkunasta näkyy kerrostalon pihamaa, poissa ovat rakkaat puut, auringonkukat ja repaleiset variksenpelätit. Ollaan koko perheen voimin flunssassa. Tilda-Liisa Shanti Amalia täytti äskettäin 3kk. Olemme muuttaneet home-evakkoon omasta kodista. Tämä on kuin tulitikun raapaisu bensatynnyrissä. "Everything Burns". Tämä sinetöi muutaman vuoden tapahtumat ja pakottaa jättämään kaiken taakseen. Kaikessa surullisuudessaan se on myös mahdollisuus. Mahdollisuus uudelle alulle. Nyt on hyvin konkreettinen tilaisuus siivota menneisyyden sotkut, itkut ja kärsimykset mustaan jätesäkkiin ja hävittää pois. Mutta samalla kun käsi irtoaa painavasta roskakuormasta, tulee mielenkin tyhjentyä synkästä painajaislastistaan, jotta uuden alulle syntyy hedelmällinen kasvualusta. Tyhjyys.

Lady Loo

Lady Loo, kaikkien tirppojen kauhistus :)

Raskausajan loppupuoli ei mennyt ihan toiveitten mukaan. Lapsivedet menivät yllättäen viikolla 27. Alkoi piiiitkä sinnittely sairaalan vaaleanpunaisissa asusteissa. Monenmoisten vaiheitten jälkeen Tilda syntyi 2.7 aamuyöllä Hämeenlinnassa sairaalassa 34 viikkoisena keskosena. Synnytys oli raju ja nopea, mutta vauva oli olosuhteisiin nähden erittäin hyvissä voimissa ja me pääsimme jo viikon kuluttua kotiin.

Tilda

Pikkuneiti happitarkkailussa syntymäyön jälkeisenä päivänä

Itse toivuin fyysisesti nopeammin kuin aikaisemmista kolmesta synnytyksestä 20 vuotta sitten. Siitä kiitos lienee raskausajan säännöllisen joogan. Kaipasin liikuntakiellon aikana joogaa valtavasti, enkä osannut käyttää joogan tuomaa henkistä pääomaa hyväkseni. Ehkäpä sitä on vielä kovin vähän. Snatam Kaurin mantrat toivat kuitenkin suurta lohtua pelkoihin ja epätietoisuuteen. Vauva oli aluksi aivan käsittämättömän pikkuinen ja hauras, kuin nukke (vaikka olikin isoilla viikoilla syntynyt) ja hauraskin ehkäpä vain vanhempiensa mielessä. "Onpas sirkeä ja jäntevä tyttö" sanoi ihana sairaalan henkilökunta. Tilda oli vastasyntyneitten teho- & tarkkailuosastolla vain muutaman päivän. Sitten hän pääsi vierihoitoon. Se oli hymyntäyteinen päivä.

Tilda

Tilda-Liisa ja nalle-herra "Mr. President"

Kun availee uuden asunnon valkoisia kaapinovia saattaa jostakin kaapista lemahtaa kotoisa homeenhaju, vaikka tavaroista on jäljellä enää murto-osa. Juuri nyt ei ole minkäänlaista omistamisen halua, eikä ostosparatiisien tavarapaljous houkuttele yhtään. Rikkaudeksi riittää puhtaampi ilma, jota hengittää, tyhjyyttään ammottavat, mutta täydellisen siistit kaapit ja toivo valosta. Nyt ainakin olisi tilaa valolle, kun kaikki on tyhjillään ja pysähdyksissä. Yksi huoneista on pyhitetty joogalle ja meditaatiolle (ehkä myöhemmin myös maalaamiselle). Ajatuksena on alkaa taas heräillä aamuyöstä näihin puuhiin ja ottaa pikkuneiti mukaan aamusadhanaan heti kun tuntuu olevan sopiva hetki siihen. Tutut musiikit raskausjoogan tiimoilta tyttö selvästi tunnistaa ja muutenkin kaikenlainen musiikki tuntuu olevan mieleistä kuultavaa, joka kirvoittaa suloisia hymyjä ja jokellusta.

kakku

Tildan isosiskon tytär tätinsä nimenantojuhlissa :) Vieressä toisen isosiskon tekemä upea "hiekkakakku"

tilda_ja_h_haltiatar

Tilda-Liisa ja Hyvä haltiatar

Eläinlauma voi hyvin. Yllättävää oli se, että kissa sopeutui paremmin muuttoon, kuin koira, joka selvästi kaipaa kotiin. Kutuista on varmaankin pakko luopua. Siihen loppuu voittamattoman vuohenmaitokahvin juonti. Ehkä huonoiten tähän kerrostaloelämään olemme tottuneet kuitenkin me ihmiset. Muutos pakon edessä aiheuttaa vastarintaa. Kapinamielialaa. Kai tämäkin on asennekysymys. Mikäänhän ei koskaan ole niin vaikeaa, etteikö sitä voisi helpottaa asennoitumalla positiivisesti.

25v

25-vuotis hääpäiväkin (13.8) vilahti ohitse kaiken häslingin keskellä

Jostakin syystä itsellä on jonkinlainen sisäänpäin käpertymisen ja itsetutkiskelun tarve. Ehkä se on päätös viime vuosien henkisten mestareitten etsiskelylle ja näiden opetuksien lukemiselle. Joopa joo, teoriaa on tullut tankattua, mutta mitä hyötyä siitä onkaan, jos ei osaa mitään lukemastaan tulkata tosielämän käyttöön? Joihinkin kysymyksiin kun ei vastauksia löydy oman itsensä ulkopuolelta.

"Jos et näe Jumalaa kaikkialla ja kaikissa, et näe sitä ollenkaan"

Värien leikkiä luonnon paletista päivisin ja öisiä kimaltavia taivaan timantteja syksyysi!

Tämän blogin kirjoittamiselle antoi inspispotkun KaheliAkan ihana blogi. Kiitos. Toinenkin hyvä juttu piristi eilen... Nimittäin se, että "UFO Enemy Unknown" saa marraskuussa jatkoa. Jes!! Let's Play. Ja vielä...Pyöveli levynteossa.

"Yes, there is still light... Somewhere there..."

Om

- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti

14.4.2013 Sunnuntai

Vauvaviidakkoon sukellus...

Massu

23 viikon pöllö-masu

Mulla ja virallisillla kaavakkeilla on ollut aina ohdakkeinen yhteistyö! ... Ja sitten ihanaa vapaakelluntaa sängyllä iPAQ:lla kirjoitellen. Täyttelimme äsken nippusen Kelan hakemuksia keittiössä virtuaaliversioina. Tavallaan helppoa ja nopeaa (jos nyt kaavakkeita voi ikinä kutsua helpoiksi. Kysymyksiä tähän tyyliin: Onko teillä omat hampaat? Jos ei, niin kenen hampaat? Asutteko tien toisella puolen? Kuulutteko vastakkaiseen sukupuoleen? Jos ette, ilmoittakaa syy. Yliviivatkaa väärä vaihtoehto. Minä olen\en ole lopettanut alkoholin väärinkäyttöä.) Mutta nyt nuo hakemukset on asianmukaisesti kuitenkin täytetty ja lähetetty, kiitos paljolti miehelle. Itse täyttelin toissailtana iPANA-juttuja Taysia varten, enkä ole ollenkaan varma, että niissä seitsemässä sivussa kaikki on kohdallaan. Mulla ja virallisillla kaavakkeilla on ollut aina ohdakkeinen yhteistyö!

Kävin Taysin käsikirurgi Veeralla viimeisen kerran jokunen viikko sitten. Ilman raskauttakaan kättä ei olisi nyt leikattu, sillä paraneminen on ollut niin hyvällä mallilla :-) Siitä iso kiitos kuuluu joogalle ja päivittäisiin joogasessioihin lisätyt erityiset terapialiikkeet ja venytykset kädelle ovat ilmiselvästi tuottaneet tulosta. Myöskin "auts-laite", ei niin kiva-sormien venytyshärveli, ansaitsee tulla mainituksi. etana Sitä olen pitänyt iltaisin tietokonepelejä pelatessa tai jalkapalloa telkusta katsoessa. Isoin arpialue tuntuu vielä elävän ja muuttuvan päivittäin. Pienemmät arvet ovat haalenneet liki näkymättömiin. Hiukan olen harkinnut kokeilla etanaseerumia, kunhan voisin olla varma, ettei sarvipäitä kiusata myyntituotteen takia. Valmistaja kyllä väittää, että olot ovat etanoilla kuninkaalliset, eikä niitä satuteta prosessin missään vaiheessa.

Sammakkoprinsessa on erittäin aktiivinen kuperkeikkailija ja potkija. Ei tarvita kuin pikku tölväisy vatsaan ja vastaus tulee salamannopeasti takaisin. Mulla on sellainen aavistus, että neidillä on poikkeuksellinen huumorintaju, haa. Vauvan siskot ovat tuoneet IHANIA mekkoja, kruunupääsammakkovaatteita, vaaleanpunaisen pääkallotutin ja pitsisen ruokalapun ja hui... Ihan liikaa kaikkea söpöä :-) Itse voikin sitten vaan keskittyä haaveiluun hypistelyn ohessa ja kuunnella Snatam Kaurin Divine Birth-levyä. Vauva kyllä tuntuu tykkäävän hevimmästäkin kamasta, kuten Grave Diggeristä ja Living Deathistä, joita tuli luukutettua painoja nostellessa miehen kanssa. "Heavy Metal Hurricane!!"

Hotti-katti

Hotti-vaari 14 vee. Useimmiten herttainen kaveri :)

Kaikenlaisia ajatuksia tuntuu vilisevän mielessä hurjassa tahdissa. Yksi pieni murheenpoikanen on meidän ihana, iso kissanrontti Maine Coon Hotti-katti, joka ei voi sietää lapsia. Sen on saanut tuta ikävästi tyttären Toto-poikakin. Eristys lienee ainoa vaihtoehto vauvan synnyttyä, kun kissalla on tapana hyökätä oma-aloitteisestikin pikkuväen kimppuun. Veeti-koira taas on ollut mun silmäteräni, ehkä hiukan lellittykin...joten saapa nähdä. Hotti ja Veeti tulevat keskenään loistavasti toimeen. Ovat aika saman kokoisiakin. Ehkäpä murehdin turhia! Vilkkaassa päässä vain tuntuvat pyörivän kaikenkarvaiset ajatukset ja siihen onkin sitten hyvää lääkettä meditointi tai kainalokellintä. Muunlaista pään resetointia kun ei nyt oikein sovi harrastaa. Historiaa siis ovat Jack Daniels-kooma ja kuohuviini-karkelot.

Hassua, kuinka lyhyissä unijaksoissa voikaan nähdä uskomattoman mielikuvitus- ja väririkkaita unia! Wc kutsuu parin tunnin välein yöaikaan ja keskeyttää lohikäärme- tai ydinsota-aiheiset unet. Olenpa nähnyt unta ihmissyöjäsarjamurhaajastakin, joka väijyi uhrejaan kerrostalon hississä. Kaipa tämä on normaalia...Tosielämän puolella ei mulla ole hirveästi vauvaelämään liittyä pelkoja tai murheita. Ne ajat ovat ennenkin sujuneet mansikanmakuisesti. Ihan toinen juttu onkin sitten isommat lapset tai ei niinkään ne lapset, vaan omat taidot, kärsivällisyys, kypsyys, auktoriteetti, ymmärrys...No, jos en ole kypsynyt tarpeeksi iltatähden ollessa haasteellisessa +13 iässä, taidan jäädä raakileeksi ikuisesti!

Oman puutarhan omppuja Nälkä. Taidan lähteä laittamaan ruokaa. Mun hillitön intohimojeni kohde gastronomisessa maailmassa on ollut koko raskausajan omenat. Eriväriset, -makuiset ja -tuoksuiset rouskahtelevat ihanuudet. Pystyn tunkemaan kupuuni käsittämättömän määrän omppuja viikossa. Harmi, ettei ole syksy, sillä silloin puutarha notkuisi omia omenia. Omenista pitäisi maalata taulu, joo-o. Iso omppu taulu.


Valoa ja Rakkautta
Sat Nam


- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti

15.3.2013 perjantai

Adi Shakti Mantra

Ja monet muut mantrat ovat tulleet tutuiksi viimeisen vuoden aikana. Ensin ne ujuttautuivat elämääni Snatam Kaurin ihanan musiikin mukana ja nyt ne tahdittavat meditaatiohetkiä. Sisäisen rauhan ja voiman etsintä on siis taas aktiivisesti käynnissä. Myös "Burn inner anger"-meditaatio tulee todelliseen tarpeeseen! Taitaa olla jo hiukan tehonnutkin...hiukan. On tämä raskaana oleminen todellista omaan napaan tuijottelua, varsinkin kun se napa tuppaa jo olemaan tiellä monissa päivittäisissä joogaliikkeissä. Niin, joogatuokiot ovat tiuhentuneet taas siihen kuuteen kertaan viikossa, koska fiilikset ovat sellaiset, että kaikki sujuu mukavammin niin ja saatampa jopa olla siedettävämpää seuraakin joogan myötä. Keväinen valon lisääntyminen houkuttaisi taas laittamaan herätyskellon soimaan ennen neljää aamumeditaatiota varten. Kyllähän mä muutaman talvenkin heräsin noihin kellonlyömiin, mutta tämä talvi meni karhununilla lähemmäs puoltapäivää, yli aamuyön taianomaisten tuntien. SatNam!

Splash of Life

uusin maalaus "Splash of Life"

Uudessa taulussa "Splash of Life" seikkailevat kevään Jumalatar ja värien paluu. Uuden elämän syntymisen ja pienten silmujen puhkeamisen odottaminen on aina yhtä ravisuttava kokemus! Kun katson uutta tauluani mieleen putkahtaa aina kuva ystävästäni taiteilija Leasta...hmmm, olenkohan varastanut viitaa ja Lapin lumoa tähän tauluun??

LEAN SIVUT


arkistokuva Martasta

arkistokuva Martasta

Kuttutallissa tunnelmat ovat myöskin kevään odottelussa. Maitomäärät ovat alle puolet kesäisistä ja nyt jännittääkin, että loppuuko Martan maito tähän kevääseen. Se olisi harmi. Veeti-koiran turkin leikkasin jo kesälookiin, joten nyt reppana lähinnä tutisee, sisälläkin.

Veeti kesälookissa

Veeti kesälookissa

Ikkunalaudoilla Minibel-tomaatti ja basilika työntävät jo pikkiriikkisiä alkuja mullasta esiin. Mansikat ja paprikat ym vetelevät vielä leppoisia talviunia. Tänä kesänä haluan paljon auringonkukkia pihalle ja ison divaanin, missä voin "valastella" ihanassa rauhassa alla polttavan auringon!

Ollaan suunniteltu miehen ja Tinja-tyttären kanssa 10-vuotisjuhlakorttisarjaa :-) Kymmenen vuotta kera akryylimaalien on hujahtanut silmänräpäyksessä. Tauluja on syntynyt kymmenessä vuodessa melkein kaksisataa...

LÖYDÄT NE KAIKKI MUUTEN TÄÄLTÄ

"SAT SIRII
SIRII AKAAL
SIRII AKAAL
MAHAA AKAAL
MAHAA AKAAL
SAT NAAM
AKAAL MURAAT
WHA-HEE GURUU"


- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti

28.2.2013 Torstai

Pienissä myrskyissä suurta tyyntä etsimässä

Ihana aamu. Hyvä olo kaikinpuolin. Ei harmita, vaikka aamuksi suunniteltu jooga siirtyykin taas iltapäivälle. Tämän raskausajan mulle paras vireystila joogaharjoituksen tekemiseen on löytynyt iltapäivisin. Aamusta olo on ollut kankean ja pahoinvoivan puoleinen, illasta taas liian väsynyt. Kokeilin miehen avustuksella turbaanin tekemistä kundaliinijoogahetkeen, mutta hyvästä tahdosta ja pätevästä opetusvideosta huolimatta tuloksena oli ratkiriemukas lampunvarjostin.

Shopping

Olimme eilen IdeaParkissa näyteikkunaostoksilla ja Aleksilla tuli vastaan aivan ihania väri-iloittelu vaatteita. Olisin tahtonut paidan, hameen ja paljon muuta. Mies tiirasi lapuista, että ovat Intiassa tehtyjä. "Ovatkohan varmasti reilun kaupan, etteivät ole pienien käsien tekemiä?" parahdin ja samantien meinasi poru päästä. Mies talutti mut ulos kaupasta. Näitä kummallisia pieniä tunnemyrskyjä tulee yhtenään nyt, vaikka olen jo vuosia yrittänyt kouluttaa itseäni ulos näistä kuluttavista ja ketään hyödyttämättömistä purskauksista. Mutta raskaus tuntuu olevan poikkeustila, johon eivät vanhat konstit pure. Mies saa siis kestää lukuisia pieniä vääryysparahduksia päivässä. Tässä lainaus yhdestä aamu-uutis tulvan aiheuttamasta keskustelusta:"Susiviha on kuin keskiajan noitavainot, yhtä paljon vailla todellisuuspohjaa! Miten joku §@*#-metsästäjäksi itseään kutsuva idiootti voi sanoa kunnioittavansa saalistaan, kun roikottaa sitä elottomana vieressään typerässä poseerauskuvassa. Ihan samaa luokkaa kuin jenkkisoltut, jotka kuseskelivat vihollisen päälle...Kunnioitustako sekin?"

Amalia - No room for Howling anymore

No room for Howling anymore

Meillä on majaillut sinnikäs flunssapirulainen, joka on tuonut oheistuotteena mulle iriitin oikeaan silmään ja miehelle korvakalustoperäistä huimausta. Eläinlauma sensijaan on porskuttanut tavallistakin terveempänä koko talvikauden. Hyvä niin!

Varsin mielenkiintoinen uutinen oli tuo kirkko vs. maallikkosaarnaaja. En kuulu kirkkoon, haen henkisen pääomani muualta, mutta jos kuuluisin...olisin taas kerran pettynyt. What about Faith?

Uusin taulu, Blossom of Love syntyi puhtaasta rakkaudesta ja mikäpä olisi parempi kohde sitä kuvaamaan kuin puut. Rakastan puita ja tunnustaudun puunhalaajaksi ylpeydellä. Ajatuksissa siintää jo uusi taulukin, myös keittiönoven ikkunan pikkuruutujen maalaus, sekä vauvanvaatelipaston ovien koristeleminen...Mutta nyt miehen tekemän latten tuoksu kantautuu nenääni ihanasti ja on aika lueskella päivän uutiset...haa!!!! Haa


- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti

12.2.2013 Tiistai

"Rock with the Universe, baby"

Rock with the Universe, baby

uusin maalaus "Rock with the Universe, baby" - katso video Youtubessa

Ulkona on utuinen sininen hetki. Koira nukkuu jaloissa keittiön tuolin alla. Kaunis ja harmoninen ikkunanäkymä kuvaa hyvin myös tämän hetkistä sisäistä olotilaa...

Käsi on kuntoutunut hyvin, paljolti kiitos säännöllisen joogaharjoituksen, johon olen ympännyt mukaan erikoistreeniä kädelle. Tosin kuudet puolitoistatuntiset joogatuokiot ovat ovat muutamina viikkoina tipahtaneet neljään kertaan, koska voimavarat ovat jakaantuneet vähän muuallekin...

Käpälä vajaa vuosi tapaturman jälkeen

Käpälä vajaa vuosi tapaturman jälkeen

Niin, meille syntyy kesävauva. Laskettuaika olisi elokuun ensimmäinen päivä. Ihmeellistä on elämä ja sen yllätyksellisyys. Muutaman surusiipisen ja tummansävysen vuoden jälkeen on yhtäkkiä valoisaa. Suorastaan häikäisevän kirkasta! Hymyilyttää ja laulattaa enimmäkseen...voihan tuo olla oire alkavasta pään pehmenemisestäkin, myönnetään

Amalia - Vauva

Amalia - Vauva

Pieniä sukkia, hellyttäviä myssyjä ja natuisia bodyja, niitä on lipastonlaatikoissa piilossa. Tytär toi tullessaan uusia ihanuuksia ja itsekin on tullut muutama hankittua kirpparilta pikkusammakolle... Kaikkihan on tietysti vihreää tai keltaista. Tänään kuulin sydänäänet neuvolassa. Meillä on ihanat terveydenhoitaja ja lääkäri, mikä onni!!

pikku sammakon lenkkiasu

pikku sammakon lenkkiasu

Uuden taulun ajatus itää mielessä jo, ainakin värit... Mutta oliskohan tuo jatkoa avaruus-, vauva- ja delfiininlauluaiheille?

Nyt ulkona on jo pimeää. Keitto tuoksuu liedellä ja kurpitsasämpylät houkuttelevat syömäpuuhiin. Kiitos on se sana, joka useimmiten käväisee mielessä päivän aikana. Kiitos koko sydämestäni tälle valolle, joka poisti pimeyden verhon!


- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti

19.4.2012 Torstai

"Bad luck, but lucky girl"

Istuskelen kotona keittiön ikkunan edessä. Takapihalla näkyy jo kevään merkkejä, vaikka takatalvi ehtikin jo haudata kevätmielen muutama viikko sitten melkoisella lumiryöpyllä. Lunta tuli tupaan muussakin mielessä...

25.3 sunnuntaina kuttujen aamulypsyn jälkeen heittelin heinäpaaleja tallissa. Löin käteni lennokkaasti lautaan, josta törrötti nauloja. Tuli kolme haavaa, joista yksi oli syvä ja siitä vuosi reippaasti verta. Kaksi muuta oli ihan pinta nirhaisuja. Käsi putsattiin kotikonstein ja sunnuntai jatkui ihan normaaleissa hommissa. Maanantaina käsi turposi ja alkoi erittää reippaasti märkää. Vointikin huononi, mutta jatkettiin kotihoidolla. Mies ehdotteli kyllä lääkäriin lähtöä, mutta mä luotin Basibactin voimaan. Tiistaina yleiskunto romahti ja käsi oli kamalan näköinen. Terkkarista työnnettiin ambulanssiin ja lähetettiin Taysiin, jossa käsi leikattiin yöllä. CRP oli pahimmillaan 380, munuaisarvot huonot ja verenpaineet alhaiset. Sepsis. Leikkauksen jälkeen olin teholla pari vuorokautta. Tulehdus kädessä levisi ja viivoja kädessä piirreltiin aina ylemmäs kohti kainaloa. Sain kahta voimakasta antibioottia suonensisäisesti. Omat tunnetilat vaihtelivat käden kipujen ja pään sisäisten pelkojen kanssa käsi kädessä. Ennen kuin oikea pöpö löytyi oli puhetta nekrotisoivasta faskiitistakin ja siinä kohtaa alkoi alahuuli väpättää. A.streptococci siellä sitten kasvoikin (mutta kiltimpi versio) kaikissa näytteissä ja antibiootteja vaihtamalla löytyi se tehokas, joka alkoi tepsiä. Yhdessä yössä kädessä levinnyt tulehdus laantui ja rajoittui vain kämmenselkään.

Tuo mainio alipainelaite

Kättä operoitiin vielä kaksi kertaa leikkaussalissa ja sen jälkeen sain alipainelaitteen käteen kasvattamaan tervettä kudosta haavojen pohjalle. Ihana kone :-) VAC:in kanssa pääsin jo kotiinkin kahden ja puolen viikon sairaalakeikan jälkeen.

Tuo mainio alipainelaite

Käsi kahden päivän VAC-hoidon jälkeen, eli tulehdus on poissa ja paraneminen käynnissä

Käsi kahden päivän alipainehaavahoidon jälkeen, eli tulehdus on poissa ja paraneminen käynnissä

Kotona, räpylä VAC-imussa

Kotona, räpylä VAC-imussa

Tänään tilanne on se, että jännityksellä odotan huomista! Menen seitsemäksi Taysiin aamulla, jossa mut leikataan neljännen ja toivottavasti viimeisen kerran. Vasempaan käteen laitetaan ihonsiirre, joka otetaan reidestä luultavasti, joten leikkaus tehdään nukutuksessa. Mun kättä operoitiin aikaisemmin kaksi kertaa johtopuudutuksellakin. Painajainen ennen Joulua elokuvan Sally Mulla on rystynivelet vähän jämähtäneet, osittain siksi, että pätkä jännettä on näkyvillä, joten niihin laitetaan piikit läpi siten, että sormet lukitaan taivutettuun asentoon. Se on hyvä asia, koska sormijumppaakaan ei voi hetkeen tehdä ihonsiirteen laiton jälkeen. Toiveissa olisi kuitenkin toimiva käsi. Käden ulkonäöstä en uskalla ajatella mitään. Tytär Tanjaana ehdotti arpitatuointia joskus tulevaisuudessa. Ihan hyvä ehdotus. Vaikka mitä vikaa zombie-kädessä voisi olla? Tulee mieleeni Painajainen ennen Joulua elokuvan Sally ja hänen viehkot ommellut raajansa :-)

Kaunis kiitos TAYS:in käsi- ja plastiikkakirurgisen osaston henkilökunnalle

Kaunis kiitos TAYS:in käsi- ja plastiikkakirurgisen osaston henkilökunnalle

Sydämestään saa kiittää kirurgia, joka pelasti hengen ja käden. Kiitos Toni. Kaikki muukin henkilökunta käsi- ja plastiikkakirurgisella osastolla on mahtavaa. Siellä oli turvallista sairastaa.

Kaksi viimeisintä tauluani on viety ylös pois silmistäni. Käärmeenmyrkkytaulu ja Valhalla taulu...ihmeellisiä etiäisiäkö, vaiko puhdasta hirtehishuumorista sattumaako??

Drink with Me

"Drink with Me"

On the Road to Valhalla

"On the Road to Valhalla"


- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti

4.12.2011 Sunnuntai

Näyttelymatka Roomaan

TOPTEN 10 Artisti per Casa

Rooman matka sujui jouheasti olosuhteisiin nähden. Lähdin matkaan hiukan puolivillaisessa kunnossa, mutta kuten joskus aiemminkin on käynyt, matka toimi täydellisenä piristysruiskeena olotilaan. Ilmat olivat suosiolliset ja aurinko paistoi lämpimästi päivisin. Yöt olivat kuitenkin melkein yhtä kylmiä kuin kotimaassakin ja vaatetus sen mukaista.

artrom
Amalia

ARTROM Gallerian TOP TEN-10 Artisti per Casa-näyttelyn avajaiset olivat ihastuttavan lämminhenkinen tapahtuma kiitospäivän-aterioineen. TOPTEN 10 Artisti per Casa
Vieraita oli paljon ja monesta eri maasta. Tunnelma oli rento ja sydämellinen. Monikielinen puheensorina ja nauru täyttivät galleriatilat. Hiljaisia hetkiä ei ollut. Käsillä puhuminen ja iloisuus ovat tarttuvaa tavaraa. Vieläkin hiipii hymynkare suupieleen, kun muistelee avajaisiltaa.

TOPTEN 10 Artisti per Casa

Illan emäntä ja ARTROM Gallerian perustaja Elizabeth Genovesi (kuvassa vasemmalla) oli ihanaa tavata kasvokkain. Hän oli juuri niin sydämellinen ja taiteelle omistautunut ihminen, kuin mitä monien vuosien yhteistyö netin kautta oli antanut ymmärtää. Ilta oli täydellinen!

Muutaman päivän reissuun ei kovin kattavaa tutkimusmatkailua kaupungin aarteisiin saa ympättyä, mutta muutama kohde tuli katsastettua.

TOPTEN 10 Artisti per Casa

Vatikaanin aukiolla oli ihana istahtaa alas kivetykselle ja ihmetellä maailman menoa. Alue oli rauhantyyssija ilman tungettelevia ruusukauppiaita ja hurjastelevia skootterikuskeja. TOPTEN 10 Artisti per Casa Onkohan joku joskus laskenut kaikki Rooman patsaat?

TOPTEN 10 Artisti per Casa

Italian viehätys on avautunut mulle pikkuhiljaa. Se ei humahda päähän kuten energiapommi New York yhdellä henkäyksellä, vaan hitaammin ja vaivihkaa. Se on kokoelma tuoksuja, makuja, kauneutta, historiaa, meteliä ja tyyliä. Mutta kai on jo aika myöntää, että hurahdus on tapahtunut.

TOPTEN 10 Artisti per Casa

Pieni pala sydäntä on omistettu Italialle.

Grazie.


- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti

11.10.2011 Tiistai

Silver Bride

Uusi taulu, Silver Bride valmistui viikonloppuna. Kylmiä sävyjä ja tunnelmia raskailla soundeilla höystettynä.

Silver Bride

Pikku-Tasmin oli nonnan ja täti-Tinjan ilona lauantain. Päivä kului leppoisasti sohvalla kellien ja leffoja katsellen. Ensin katsottiin Barbien Prinsessakoulu ja sitten ihastuttava puutarhatonttumainen rakkaustarina Gnomeo ja Juliet. Leffamaratoni lopeteltiin Disney klassikko Kaunottareen ja Hirviöön. Girl Power!!

6 tauluani lähti maanantai aamuna kohti Roomaa ARTROM Gallerian TOPTEN - "the best" from the ARTROM Gallery International Art Competitions näyttelyyn. Avajaisia vietetään 30 Marraskuuta. Oi jospa oisin päässyt mukahan...

No Guts, No Glory

"No Guts, No Glory"

Secret Garden

"Secret Garden"

"Autumn is a killer"

Masquerade in Love

"Masquerade in Love"

Masquerade in Innocent

"Masquerade in Innocent"

Masquerade in Beauty

"Masquerade in Beauty"


(Viime hetken päivitys: Saatamme jopa lähteä, jos oikein hyvin käy :-)


Isäni kuoli 7.8. Iso pala omaakin elämää on sitä myöten poissa. Lopullisesti.


kynttilä kynttilä

"Veet syvät päilyvät ikävää.
Puut yllä häilyvät syväin vetten.
Ma tiedän, etten sua enää nää."

-Kaarlo Sarkia


- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti

11.5.2011 Keskiviikko

Namaste!

Jooga

Heräsin neljältä aamulla tekemään jooga harjoituksen. Vielä silloin on hämärää ja hiljaista, mutta kun lopuksi "heräilen" kuolleen miehen asanasta aurinko pilkistelee sälekaihtimien välistä. Viiden jälkeen mies lähtee töihin ja kuuden maissa tytär tupsahtaa alakertaan. Tänään joogattiin yhdessä Tinjan kanssa vielä puolituntinen ennen kuin hän lähti polkemaan kohti koulua. Sitten olivatkin vuorossa koirien ruuat ja pissatukset, jonka jälkeen vuohitalliin lypsylle ja saattelemaan kuttuneidot ulkotarhaan. Muutaman kuorman talikoin haisevaa ja inhasti pölyävää kuiviketta vuohitallista pois, mutta sitten alkoi olla liian kuuma hauisten pullisteluun. Kesäiset aamut ovat ihania!!

voikukka Istun keittiönpöydän vieressä ja latkin koivunlehti-voikukkahauduketta. Poistaa nestettä ja kaikenkarvaisia kuonakertymiä. Voikukka on maksan paras ystävä. Juoma kyllä maistuu lähinnä vihtavedeltä, mutta lusikallinen hunajaa tuunaa makua asteen verran paremmaksi.

Olen lueskellut intialaisia keittokirjoja. Miltäs kuulostaisi tämä menu: kasviscurry kath katha (Goa), chapati leipää, pienet täytetyt munakoisot masala baingan ja jälkkäriksi mangovaahtoa. Nam! Intiaan olisi kiva matkustaa jonain päivänä...

Online Galleria Amalia

Ollaan suunniteltu syksyksi yhteisnäyttelyä Online Galleria-Amaliaan. Aiheena tietysti syksy kaikkine värikirjoineen ja tummine tunnelmineen. Startti voisi sijoittua johonkin syyskuulle :-)

sarvikuonot

Sain äitienpäivänä sarvikuonon lahjaksi. Mikä ihana lahja. Tämä olisi pitänyt hankkia jo ajat sitten, eikä suihkutella nenäänsä kaikenlaisia kemikaaleja tukkoisuutta poistamaan. Yksinkertainen kapine, mutta toimiva.

Olen siirtänyt pikkuhiljaa ikkuna-akvaariosta taimia pihalle, mutta kasvihuoneeseen päätyvät taimet ovat vielä kotihoidossa odotellen kasvihuoneen muovipäällyksen vaihto-operaatiota. Tälle päivälle on lupailtu 23 asteen lämpötilaa ja mittari on kivunnut jo 16 asteeseen. Ihana päivä siis tiedossa.

Ihana päivä siis tiedossa

Shanti shanti!


- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti

15.4.2011 Perjantai

Compassion

Compassion

Uusi taulu "Compassion" valmistui tänään. Tai oikeastaan teos. Heh, olisiko tämä nyt sellainen kollaasi? Maalattu hyllylevyyn, josta sojottavat kiinnitysraudat urmakkaasti pystyssä. Ajatuksen juoksu kulki jotenkin näin, että työ olisi helppo kiinnittää ulos rakentuvalle jooga-paikalle. Sinne vain taivasalle, sateen ja tuulen armoille. Katsotaan kuinka käy :-) Maalauksessa on juuri ne värit, jotka nyt miellyttävät eniten. Oranssia, keltaista ja vaaleanpunaista. Onpa hiukan sinistäkin eksynyt joukkoon.

Lady Loo- the wicked witch

Lady Loo- the wicked witch näytti ankealta talven jäljiltä. Pääkin oli turvoksissa ja vaatteet repaleina. Hiuksissa kasvimaan pelottavalla vahdilla oli neulasia, oksia ja kaikenlaisia pikkuruisia kipittäjiä. Oli ihan pakko tarttua toimeen ja kunnostaa viekas velhotar uuteen lookiin, ettei Pääsiäisnoidat pääse moista rääsyläistä kiusaamaan yöllisillä ylilennoillaan.

eka verso 2011

Tänään oli ihanan lämmintä pihalla. Kun sulki silmänsä saattoi haistaa kesän tulevan. Muutamasta kukkapenkistä puskee esiin ensimmäisiä lehtiä, kun vain muistaisi mitä mistäkin piti kasvaa...

Kevät Rock's!


- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti

12.4.2011 Tiistai

Totuuden tiellä

Taimet Tänään on taas harmahtava päivä. Taimet ikkunalaudalla kurkottavat kohti vähäistäkin valoa. Basilikaa, kurpitsaa, tomaatteja, tilliä, paprikoita, chilejä, auringonkukkia ja paljon muuta syötävän kaunista pienissä turveruukuissa on valloittanut talon parhaat aurinkopaikat. Kevät on ihmeellistä uusiutumisen aikaa, ihastuttavaa ja vihastuttavaa yht'aikaa.

Olen ollut viikkoja eristyksissä, liikkumatta kotoa mihinkään ja sosiaalisen median tavoittamattomissa. Olen noussut neljältä aamuyöllä joogaamaan ja meditoimaan. Olen syönyt viimeisen ruuan kello kahteentoista mennessä aamupäivällä. Olen yrittänyt tehdä jokaisesta päivän työstä mielekkään ja tarkoituksenmukaisen. Olen yrittänyt vähentää puhumista ja pysyä totuudessa milloin suuni avaan. "The truth is a tricky Queen" . Kaikkein tärkeimpänä asiana olen yrittänyt hiljentää mieleni. Vähentää ajatusten määrää ja saada tilalle mielenrauhaa. Vielä kun voisin sanoa, että kaikki on tapahtunut luonnollisen soljuvasti, pakottamatta ja suorittamatta, mutta tarviiko täydellisyyteen pyrkiäkään. Täydellisyyden tavoittelu, itseruoskinta ja suorittamattomuus; mahtunevatko nuo sanat samaan lauseeseen kumoamatta toisiaan.

Salainen projekti "Salainen projekti" sai postia. Ruskeita paketteja kaukaa. Kuinka pitkä tästä työskentelystä projektin parissa mahtaakaan tulla? Kuukausia vaiko vuosia... Olkoon matka täynnä yllätyksellisiä käänteitä, värikkäitä oivalluksia, haasteellisia hetkiä ja säkenöiviä onnenkantamoisia.

Malla Tinjan piirtämänä Kutut riemuitsevat aurinkopäivistä. Lauman nuorin neiti Malla, lempinimeltään Mulli-Malla, johtuen lehmätyylisestä kuvioinnista turkissaan, näyttää suoraan sanoen kamalalta. Paksu talviturkki lähtee rastoittuneina takkuloina neitokaisen päältä ja sieltä täältä pilkistelee uutta lyhyttä karvaa. Malla ei ole ikinä tykännyt harjaamisesta, vaikka pienenä olikin sylivuohi. Pomo-Martta ja lumivalkoinen Helmi-Hemppa kyllä tykkäävät harjaustuokioista, eivätkä näin ollen näytä väsähtäneeltä paimentolaismatolta. Koirista piskuinen Veeti on leikattu jo kesäkarvaan, mutta kultsupoika Nipsu odottaa vielä trimmaushetkeä. Myöskin vuohitalli odottaa täystyhjennystä. Siitä tullee piiitkä ja haiskahtava päivä, mutta palkkiona saa taas seisoa sisällä kun menee aamulypsylle, eikä tarvitse leikkiä kumarassa hobittia

Oranssia, keltaista ja vaaleanpunaista. Siinä värit, jotka tällä hetkellä kiehtovat. Jos nyt tarttuisin siveltimiin niin varmasti näistä väreistä taulu saisi muotonsa.

There is no past and no future, Live Just Now!!!!


- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti

8.2.2011 Tiistai

Lunta tulvillaan...


Lunta tulvillaan...


Lunta tulvillaan...


Niin kauniita kun lumihattaraiset maisemat ovatkin, niin nyt riittäisi lumisateet. Meillä on pihassa viime vuottakin mahtavammat lumivuoristot, joiden välissä kulkee kapeita solia, joita pitkin voi päivittäiset askareensa hoitaa. Sarvelassa kutut voivat hyvin ja säilörehu maistuu. Traktorinmunan hankinta oli hyvä juttu, vaikka se viekin parkkipaikalta yhden pienen auton tilan.


Lunta tulvillaan...

Joogatuokiot ovat palanneet päivittäiseen rutiiniin. Ruokavalio on tarkisteltu kasvisruokavoittoiseen malliin. Meditaatiohetket rauhoittavat illalla yhdessä kamomillateen kanssa. Ilmassa leijuu siis jonkinlaisen sisäisen rauhan tavoittelu.

Tytär Tanjaana kertoi, että kun heillä laitetaan Muumit pyörimään alkaa Toto-poika hokea: nonna taata, nonna taata. Ihanaa, sillä muutamia tunteja ollaan istuttu kolmisin retkieväät mukana sohvalla katsellen Muumeja. Muumit rock's! Hankittiinpa Totolle ja Tasminille Moottörin Jyrinä-cd myös ennen joulua. Aikaista asennekasvatusta :-)

Meillä on uusi kirjoittaja Palstalla. Tiina Ahonen "Luonnon taideteokset". Tervetuloa lukemaan juttu tästä!

Salainen projekti


Salainen projekti on käynnistetty. Ensimmäiset askeleet luovan hulluuden puuskan toteutukseen on otettu. Ilmassa on sähköä ja vatsanpohjassa perhosia. Voimaannuttavaa! Tämän projektin merkeissä talviset nietokset vaihtunevat kuin varkain herkulliseen vihreyteen.


Juuri nyt tätä kirjoittaessani tuntuu hyvältä. Poissa on zombiemainen olotila ja eteenpäin väkisin raahustava olomuoto. Tuntuu hyvältä istua, hengittää rauhallisesti ja tuntea olevansa elossa.


- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti

11.1.2011 Tiistai

Denver the last dinosaur...

Synttärit on vietetty kolmipäiväisenä ilotulituksena, joissa on tullut nautittua lempiviskiä Jack Danielsia kohtuullinen määrä. Tytär Tinja leipoi suklaakakun ja sitruunavalkosuklaamuffinsseja. Ihania! Tälläisten kemujen ja lahjusten jälkeen on pakko todeta, että on upeata olla 40!

Tinjan kortti

Uusi Vuosi, tytär Tanjaanan häät ja omat synttärit, paljon mahtui vuodenvaihteen ympärille. Ensi viikonloppuna Toto-poika täyttää 2-vuotta ja on lapsellisten juhlien aika. Iltasella suuntaamme miehen kanssa kohti Helsinkiä, jossa Running Wild- ja Judas Priest- coverit raikuvat pakkastaivaan alla.

Tanjaana ja Petteri

Hain hetki sitten kuttuset sisälle talliin ulkoaitauksesta. Vuohet ovat saaneet nauttia ulkoilusta kun lämpötila on pysytellyt lähellä nollaa. Mutta tuulesta ja lumituiskusta ne eivät pidä. Tyttöset juoksivatkin sulassa sovussa ja nopeinta reittiä sisälle kun taivaalta satoi isohkoja räntäräiskäleitä. Tallissa odotti lämmintä vettä ja rouskuvaa välipalaa. Nipsu-koira jäi haukkumaan yksin tarhaansa, mutta Nipsulla on kuitenkin koppinsa ja katto pään päällä. Veeti-koiralla on vatsatauti, joten lattioitten- ja koiranpesua on ollut tänään ohjelmassa.

Tilda lähettää terveisiä Lappiin :) Sain synttärilahjaksi joogamaton, jota aionkin kuluttaa mitä isommissa määrin kuluvana vuonna. Selkä on oikutellut ja parempaa hoitoa tuskin on olemassa kuin hiljaiset, lempeästi venyttävät ja notkistavat joogatuokiot iltasella. Nuo hetket rauhoittavat levotonta mieltäkin ja uni tulee helpommin. Tosin on sanottava, ettei unensaantiongelmia ole viime aikoina ollut. Hyvä kun on ehtinyt laskea pään tyynyyn ennen kuin unimaailmat ovat vieneet mennessään. Aamuyöstä sitten selkä herättelee liikkumaan ja nousemaan ylös. Mutta mennee ohitse joogakuurin edistyessä.


Online Galleria-Amalia on saanut uuden taiteilija jäsenen. Taiteilija Saara Kiurun akvarellit ihastuttavat tunnelmillaan ja väreillään. Tervetuloa katselemaan tästä! Meillä on myös uusi kirjoittaja Palstalla. Kuvataiteilija ja kuvataideopettaja Saara Sillanpää. Tästä pääset lukemaan jutun

Riemukkaan riehakkaissa jälkitunnelmissa elellään täällä Sarvelan tilalla edelleen...Tulkoon vuodesta räiskyvä, tuottelias, kipinöivä, mietteliäs ja onnentäyteinen elämysseikkailu jokaiselle eläjälle ja olevalle.


- SIVUN ALKUUN - AMALIAN ETUSIVU

Amalian posti

©2013 Art-Amalia