Etusivu Taulugalleria Amalian blogi Amalia Toivosen kirjat
Taustakuvia puhelimeen ja työpöydällesi Lähetä e-kortti ystävällesi Amalian vieraskirja Linkit


UUTISET | JÄSENYYDET yms. | NÄYTTELYT | KOMMENTTEJA | ARTIKKELIT, HAASTATTELUT...

Churchill

Hieman minusta...

Piknikillä Olen syntynyt -70 luvulla Hämeenkyrössä ja leikkinyt Kurjenmäen metsässä, näkötornilla, museossa ja valkoisen, vanhan kirkon pihamaalla. Sieltä metsästä, ison kannon kolosta olen mukaani saanut tarinoita menninkäisistä, peikoista ja keijukaisista. Muistan vieläkin erilaisia värejä lapsuudestani. Kuinka metsä näytti aivan erilaiselta kirkkaassa aamuauringossa kuin illan punertavassa kajossa mäntyjen latvoissa. Aamuinen metsä kutsui kävelylle turvalliseen syliinsä linnunlaulun säestyksellä. Illan hämärtyessä metsän ääriviivat saivat pelottaviakin muotoja, joista ei voinut olla aivan varma liikkuivatko ne.

Tällä hetkellä asun Rovaniemellä.

Keijun ruusut

Olen piirtänyt ja maalannut pienestä pitäen päässäni pyöriviä värikkäitä mielikuvitustarinoita. Onpa niitä tullut suullisestikin kerrottua lasten ollessa pieniä. Hämärä huone, lemmikkikissat lasten sänkyjen jalkopäissä, koira matolla ja ikkunaverhot auki kuulle ja tähdille, voiko idyllisempää satuhetkeä kuvitella.

Merihädässä

90-luvulla piirsin ja maalasin paljon tietokoneohjelmilla harrastusmielessä. Työskentelin silloin atk-suunnittelijana. Tietokoneen luoma ympäristö oli hieman erilainen maailma työstää mielenpohjalle painuneita kuvia kuin perinteiset kynät ja maalit. Se toi tietenkin mukanaan omat vivahteensa ja omanlaisensa mystiikan. ”Se kaatu taas! Aaarrgghh..” Sairastuttuani neurologiseen sairauteen 2000 - luvulla olen palannut perinteiseen suti, pensseli, maalit ja maalauspohja työympäristöön. Se sopii minulle parhaiten juuri nyt.

Näistä ammennan inspiraatioita töihini.

- Arkielämä: Koti & Perhe, sukulaiset & ystävät.
- Luonto: Rakkaudesta mereen, aarniometsien salaisiin pyhättöihin ja taianomaisiin, lumoaviin kuutamo-öihin.
- Musiikki: Mielialojen mukaan, Klassisesta Metalliin. Ilman musiikkia ei olisi elämää.
- Tietokone- & Konsolipelit: Aivan varmasti jotain pelien kiehtovasta virtuaalimaailmasta on siirtynyt tauluihini.

"Art is Life and Life is an Adventure"

Kuu ja aurinko

Taulumaalarina olen melkein itseoppinut, saaden kuitenkin kiittää monia tahoja opeista, neuvoista, inspiraatiosta ja innoituksesta (rakkaimmat kiitokset äiti!). Ehkäpä suurin ihailuni kohde on ollut, on ja saattaa hyvin listan kärjessä pysyäkin... Ranskalainen taidemaalari Claude Monet (1840-1926). Rakastan värejä ja se näkynee maalauksistani. Pidän myös saduista, enkä lakkaa maailmaa ympärilläni ihmettelemästä ikinä. Elän varmasti suurimman osan ajasta mielikuvitusmaailmoissani, jalat autuaasti irti maan kamaralta, mutta silti realiteetit tuntuvat kaatuvan päälle aika ajoin. Opettelenkin näkemään myös harmaata, jotain väriloiston ja synkän mustan väliltä, sitä kutsuttaneen tavalliseksi elämäksi, arjeksi.

Toivon, että saat hippusen taikaa mukaasi näiltä sivuiltani.

Amalia

Amalia
Amalian postiUUTISETJÄSENYYDET yms.

Agora Gallery Logo Art-Mine.com Logo An invitation-only network exclusively for the art and creative sector.
ArtRom Gallery Guild

Artists for Artists

This award is given for an excellent likeability and a very good quality of the art works exhibited. World Web Award of Excellence - for  web site design, creativity, and ease of navigation.NÄYTTELYT


KOMMENTTEJAARTIKKELIT, HAASTATTELUT, JULKAISUT...


Etusivu Taulugalleria Amalian blogi
Taustakuvia puhelimeen ja työpöydällesi Lähetä e-kortti ystävällesi Amalian vieraskirja Linkit

© Amalia 2007 - 2015